Les Nostres SortidesLes Nostres Sortides
 Nika Nika
Monday 6 de August de 2007, 00:00:00

Tipo de Entrada: RELATO | 4974 visitas

Sortida de cap de setmana, ruta preciosa amb fantastiques imatges per fer fotos

pont penjant
[+] click para ampliar

pont penjant
estany de les truites
[+] click para ampliar

estany de les truites
estany negre
[+] click para ampliar

estany negre
Estany blau
[+] click para ampliar

Estany blau
nuria des de noucreus
[+] click para ampliar

nuria des de noucreus

Carança Núria

 

Dissabte sortida de Sant Vicenç a les 7 del matí, a les 9 ja erem a Ribes de Freser on vem agafar el tren de la RENFE cap a La Tour de Carol. ( 2,50 €)

 

A la Tour de Carol, a la mateixa estació s´agafa el tren groc, a les 11:20 i una mica caret pel que és. 14,50 €. El trajecte es molt llarg. Feia unas paradas fixes i les altres s´han de demanar durant el trajecte pitjant el boto d´obrir les portes.

 

A les 14: 30 vem arribar a Thoes CArança.

 

Vem parar a la zona de picnic del parking per fer un mos i a les 15: hores sortiem cap a les gorgues.

 

Sortida del parking pel camí cap a Roc Madrieu en uns 15 minuts arribem a un creuament de camins, un pont que dur a un camí cap a la dreta, camí excavat a la roca o be seguir recte. Nosaltres vem seguir recte realitzan una pujada lleu però constant amb alguns trosets planers que en una hora més ens dur fins l´inici de les passareles.

 

Les instalacions són bones i totes es troben en bon estat.

 

Després de passar per vaires passarles i ponts movils, remuntat el curs del riu cap amunt uns 45 minuts més, aparentment sembla que l´itinerari de les gorgues acaba Jo no vaig trobar cap senyal que indiqués el final, però segons altres resenyes finalitza en un pont de pedra. Sent el recorregut de les gorgues dues hores de pujada.

 

A partir d´aquí un camí amb una pujada permanet ens va dur fins el refugi ras de Carança en una hora i mitja.

 

Una mitja hora abans del refugi hi ha una senyalització.

 

Acampada al refugi( 1860m) Zona molt ben habilitada amb espais plans i el riu a prop.

 

Sortida a les 7:45 direcció cap a Nuria. Per un camí molt ben marcat va remuntant poc a poc entre els boscos amb el riu a mà esquerra segons pujem, vam passar també per alguns aiguamolls. Es un camí molt agradable que es feia bé gracies a que tenia molts trams d´ombre.

 

Vem trigar dues hores i poc  en arriba a l´Estany de les Truites o Estany de Carança, pel que sembla no ens possem d´acord amb el nom, situat a uns 2.200 metres.

 

En una hora i mitja més o menys en vem plantar al segon llac Estany negre a uns 2400 metres. On vam poder veure el pic del l´Infern i la cresta plena de gent

 

Des d´aquí ja tans sols ens quedava remuntar durant  uns 20-30 minuts una pujada que sembla no tenir camí però que es puja molt be i en poc temps deixant- nos al Estany Blau, aquest any molt sec.

 

Ara si la última pujadeta abans però baixem una miqueta fins al llac on s´agafa el camí que puja al coll de Carança. Fa pujada però es puja molt be en un 40 minuts està feta i s´arriba al coll.

 

Remuntem una miqueta més fins a la Fossa del Gegant i seguim les marques de GR fins a Nou creus on comencem la baixada.

 

Tot cap a baix, una hora i mitja ens deixa al santuari de Nuria. Cues tipiques del mes d´Agost per tot arreu, així que un bon mejar a la verda explanada i ticket de nou cap a casa. Aquest cop 8.40 ( amb desconte de federat).

 

Cremallera, 40 minutets desesperats de calor i cap a casa!!!

 
Añadir nuevo comentario
Usuario de Madteam.net No usuario
Vista Previa 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook